søndag den 13. april 2014

Tarte au citron eller bare citrontærte

Så fik jeg lyst til kage igen !

Det blev så til denne tarte au citron. Marengesen gør den rigtig meget sød, men et lille stykke kage er godt.




Bund 

250 g bastogne-kiks
100 g smør

Creme

1 dåse kondenseret mælk (397g)
4 æggeblommer
Skal og saft af 2 citroner

Italiensk marengs 

125 g æggevider
200 g sukker
1 dl vand

Fremgangsmåde :

Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir. Knus kiksene fint, smelt smøret og rør det sammen med de knuste kiks. Pres blandingen ud i springformen, bag bunden i en 170º forvarmet ovn i ca 15 minutter. Afkøl bunden.
Indstil ovnen til 150º. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris, tilsæt citronsaft og revet skal i så cremen tykner. Fordel cremen på kiksebunden og bag tærten i 18-20. Afkøl tærten helt, og sæt den i køleskab, gerne til dagen efter.

Sukker og vand koges op til en sirup, ikke røre i det, siruppen skal være 118º, imens piskes æggehviderne meget stive, når sukkervandet er kommet op på de 118º hældes det i æggehviderne i en tynd stråle imens der stadig piskes, pas på ikke at ramme piskeriset eller siden af skålen mens du hælder siruppen i hviderne, pisk til det ikke er varmt længere.

Smid marengs i en sprøjte pose og lav dit eget mønstre på tærten, put derefter tærten i ovnen under grill til marengs er gylden - Pas på det går hurtigt og så bliver det brændt ! !

Tip.

Jeg bruger en smule vinstensbagepulver i mine æggehvider, vinstensbagepulver stabilisere hviderne.

Jeg brugte kiksebund til denne tærte, men det "rigtige" er en mørdej. 



1 kommentar:

  1. Den ser godt nok lækkert ud Sabina. og smuk. Kram misbah

    SvarSlet