lørdag den 5. april 2014

Panna cotta.

Tommy har jo været på bornholm på sprængningskursus og han bestod jo - selvfølgelig gjorde han det  ;-)  så nu er det en ekstra ting han kan skrive på sit cv.. :-)

Og efter en sindsyg dejlig og hyggelig tur med min mor og min søster, hvor vi jo købte små høje dessert glas, så skulle de jo også fyldes med dessert og det blev til panna cotta - apropos fyldte glas, så var vi i sådan en "pop up shop" det var Castello ost der stod for den og der skulle vi lige ind og kigge.

Der var lækker oste og total velsmagende marmelader - min favorit er en der hedder Tomato jam, nam nam, nå men vi gik der ind lige inden vi skulle have frokost og jeg kan sige det meget kort - Vi fik ikke noget frokost bagefter for vi holdte os absolut ikke tilbage med vores kikse, ostespisende og marmelade smagende munde og det bedste ved det hele, personalet var så skønne og sagde at det var helt i orden - bare spis løs sagde de - og det gjorde vi, med maven fuld af ost og kiks, fik vi kaffe, fra Barasso - og tak for kaffen søster - ved i godt at en kop kaffe koster 38 kr !!  det er hvad en hel pose kaffe koster med 500 g i !

Her er det søde personale i "pop up shoppen"


Tilbage til panna cotta'en.

Jeg lavede panna cotta med revet citronskal i men den "origanale" er uden, man kan også farve sin cotta med farve, jeg havde i forvejen lavet lakrids sirup som skulle oven på, der var også lidt rå lakrids drysset oven på, under siruppen det kunne ikke rigtig smages så det vil jeg ikke gøre igen. Der var også lagt en rotella lakrids i bunden af glasset.

Her er billed af herligheden




Opskrift på Panna cotta :

Skal af 1-2 citroner
1 vanillie stang
1/2 l fløde
2 husblas
75 g sukker
10 g Grand marnier det er sådan ca lige under 2 cl, men kan sagtes undværes, det gjorde jeg.

Varm fløden med citron skal og vaniliestang, varm op til det lige bobler og varm i ca 5 min, det må ikke koge, tag fra varmen efter det har små boblet let i 5 min.

Husblas som har ligget i koldt vand i 10 minutter, drænes og tilsættes fløden med sukker og Grand marnier og rør det sammen.

Sigt det hele så citron og vanillestangen sigtes fra .

Når fløden er halvkold og begynder at sætte sig røres den en lille smule så vanilie kornene bliver blandet godt rundt i det hele, derefter hældes (øses) fløden op i glas, pas på ikke at ramme siden af glassene med cremen.

Stil glassene koldt i minds 4 timer - lav gerne desserten dagen i forvejen.

Tip.

  • Hvis du laver noget som skal oven på, det kan være sirup eller en bær coulis eller måske bare en bær purre, så tjek om cremen er stiv nok, så det ikke "løber" ned i cremen.

  • Når jeg bruger husblas tager jeg noget af den varme creme fra gryden og røre den drænet husblas i og derefter hælder jeg cremen tilbage igen og røre godt rundt i cremen. 

  • Hvis du ikke vil have alt for meget af vanilie kornene i dessert glassene så hold øje med bunden af gryden og hæld meget let, så kan du se at de ligger i bunden og så kan du undgå kornene. 







3 kommentarer:

  1. Mega hyggelig tøse tur vi havde der søster lystig og mor tak for det.., dejlig billig frokost du der gav, var søster :o) Tror lige vi lige, at vi skal lidt mere ud og drikke kaffe, lige til din info så kostede den 42 kr. pr. stk. men godt smagte den. Flot ser din dessert ud, nam nam.... tak for opskriften men hvad bliver der af sirup opskriften ? hehehehe... Mange kram

    SvarSlet
  2. 42 kr !! det er da ved gud da ikke bedere - sindsyg pris..
    Sirupen kommer senere, ellers kan du Google ;-)
    Mega mange kram til dig.

    SvarSlet
  3. Hej Sabina!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet